Om oss

Vi er en gjeng kvinnelige film- og kulturarbeidere som ønsker å bidra til større mangfold i filmverdenen. Dette ønsker vi å gjøre ved å arrangere en årlig festival hvor kvinnelige filmskapere står i fokus.

Vi ønsker å vise fram den enorme bredden av film som produseres av kvinnelige filmskapere, inkludert kvinner som er minoriteter på bakgrunn av etnisitet, geografiske hensyn, seksualitet, kjønnsuttrykk, funksjonsevne, sosioøkonomisk status eller annet.

Vi vil vise film som kaster nytt lys på opplevelsen av å være kvinne i vår verden. Festivalen vil ha et sterkt fokus på nordiske perspektiver, inkludert fra de mindre kjente områdene og befolkningsgruppene fra Norden. Vi vil også vise både langfilmer og kortfilmer fra hele verden.

Festivalsjef Helene Aalborg (t.v.) og styreleder Vigdis Lian.
Foto: Marte Stapnes.

Festivalsjef Helene Aalborg er utdannet filmkurator ved Birkbeck i London, under professor Laura Mulvey. Hun har fra før en bachelor i Cultural Criticism fra Cardiff University, Wales. Aalborg var styreleder i Norsk Filmklubbforbund fra 2016–2020, og grunnla Feministisk Filmklubb i 2015. Hun jobber for tiden frilans med filmformidling og som skribent.

Styreleder Vigdis Lian er tidligere direktør i Norsk Filminstitutt (NFI). Hun har også vært programsjef ved Den norske filmfestivalen (Haugesund), og ledet programrådet ved festivalen Movies on War. Blant mye annet har Lian også vært redaktør for boka Ta det som en mann, frue! (Emilia forlag, 2016), en artikkelsamling om kvinnelige filmregissører i Norge.

Styremedlem Liv Joelle Barbosa Blad: Regissør i Barbosa Film

Styremedlem Iselin Shumba: Skuespiller og aktivist

Styremedlem Hilde Kjos: Festivalarbeider og filmformidler

Varamedlemmer i styret: Miriam Nabunya og Susann Østigaard